Yin Yoga Medicine

Yin Medicine richt zich op individuele sessies, ook wel Personal Yoga genoemd.

Yin Yoga Medicine is speciaal gericht op:

specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
knie artrose en enkelklachten
heupklachten en heupartrose
schouder- en nekklachten
pijn zonder medische oorzaak

Naast de behandeling van fysieke klachten is Yin Yoga Medicine ook zeer geschikt voor de behandeling van mentale klachten, waaronder:
- meer balans in je leven
- stress en spanning
- Burn-out
- slaapproblemen, piekeren enz.

Traject

Yin Yoga Medicine kan een uitstekende aanvulling zijn op traditionele behandelingen, bijvoorbeeld bij langdurige pijnklachten waar reguliere specialisten geen duidelijke oorzaak voor kunnen vinden. De behandeling is gericht op het losmaken van het spier- en bindweefsel.

Aan een Yin Yoga Medicine behandeling komen nooit medicijnen of apparaten te pas. Er wordt gewerkt met inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie. Met deze technieken, passende coaching en houdingen maken we ruimte binnen lichaam en geest, het bindweefsel, het bijbehorende meridiaanstelsel.

Tussen de Yin Yoga Medicine behandelingen zitten soms enkele weken. Het doel van de behandeling is immers niet het rechtstreeks verhelpen van de klachten; het is het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat gestimuleerd wordt door de behandeling. Soms kan een behandeling wat emoties aan de oppervlakte leggen, in andere gevallen is er kortstondig sprake van verergering van de klachten.
Tussen de behandelingen door kan er gekozen worden om deel te nemen aan een wekelijkse Yin Yoga groepsles. Dit is niet verplicht, echter wel raadzaam.