Shantala babymassage 

 

De Shantala babymassage geeft koestering ook na de geboorte, waardoor je baby zich meer op zijn gemak voelt in de buitenwereld.
Deze massage vindt haar oorsprong in India, waar de Franse arts Leboyer zag hoe de jonge moeder Shantala haar baby masseerde. Hij was diep onder de indruk van de toewijding waarmee ze dit deed en bracht deze bijzondere massage naar Europa. De Shantala babymassage geeft koestering ook na de geboorte, waardoor je baby zich meer op zijn gemak voelt in de buitenwereld.

Jouw handen, verbonden met je hart, bezitten de kracht van liefde. De techniek, het contact, de verbinding zorgen voor rust en ontspanning. Jouw handen geeft deze liefde door waardoor je baby zich veilig en geborgen voelt en kan opgroeien vol zelfvertrouwen. Het vergroot het lichaamsbewustzijn en maakt het lichaampje bewust van zijn grenzen.

  

Wat doet de massage voor jou en je baby?

•De massage versterkt jullie band; het is lief, leuk en verbind

•Je leert de lichaamstaal van je baby kennen en begrijpen

•Het werkt rustgevend in onrustige periodes en bevordert zo de slaap

•Het vermindert buikpijn, krampjes, overstrekking en verbeterd de spijsvertering

•De massage heeft een belangrijke en positieve invloed op de hormoonproductie zowel voor de baby als de masseur. Het veroorzaakt een daling van de hoeveelheid stresshormonen: adrenaline en Cortisol en een stijging van het hormoon Oxytocine, ook wel ‘knuffel- of liefdeshormoon’ genoemd

•De tastzin van jebaby ontwikkelt zich, waardoor het vertrouwen opbouwt en zich kan hechten

 

 

Vanaf wanneer kan babymassage?

Je kunt je baby al masseren vanaf zes weken na de bevalling. In deze periode tot aan de leeftijd van 9 maanden kun je het best de massage leren. Zo kun je daarna nog jaren deze massage toepassen en genieten van de bijzondere momenten tussen jou en je kind.

 

Wil jij meer weten? Neem dan contact met mij op.